Bekijk onze LinkedIN account

Zomerse gastvrijheid

Ook in de zomer kun je er niet om heen: waar je ook bent, je ervaart ‘iets’. Een beleving van een prachtige omgeving, een ander land, een geweldige zonsondergang. Die beleving heb je wanneer je op vakantie bent, maar dat kan uiteraard ook nog steeds op je ‘thuisfront’.

Ook de interactie met mensen vormt jouw beleving: een strenge douanebeambte, een vrolijke ober of die aardige postbode die altijd even haar hand naar je opsteekt.

En ja: het zit vaak in kleine dingen. Verplaats je in de ander en je kunt grootse belevingen genereren. Een voorbeeld? Op Schiermonnikoog – het kleinste waddeneiland van Nederland – was het deze zomer ook flink zonnig. Bij de Berkenplas kun je lekker zitten en zwemmen. Je wordt goed geholpen op het terras en in alle rust geniet je van je drankje. Wanneer je even naar binnen loopt, valt je oog op de zonnebrandcrème die in rijke hoeveelheid klaar staat om te gebruiken: kijk, dat geeft een gevoel van meedenken met je gast. Onbewust – okee, bewust nu – geeft dit toch een mooie beleving!

Gerwin Jonker