Bekijk onze LinkedIN account

Als u een dansje doet…

Mensen maken écht verschil. Een leuke ervaring (#gevoelvoorgastvrijheid): ik kwam laatst op een namiddag in de supermarkt – ik zal geen namen noemen, okee, PLUS. Zoals gewoonlijk loop ik wat snel door de winkel, ik ken de route. Met mijn handscanner in de aanslag loop ik de bekende paden en schappen langs, hier en daar wat uitkiezend. Scannen en hup, het product in de tas. Vol gedachten schuif ik aan bij de kassa.

Er staat één oudere dame voor me en de kassamedewerkster helpt haar keurig. Na haar vraag “Wilt u ook de kassabon, mevrouw?” en het antwoord “Ja, graag” hoor ik verrassend de kassamedewerkster zeggen: “Als u een dansje doet!”. Met een grote glimlach. De oudere dame kijkt even bedenkelijk en moet dan hard lachen. Geweldig!

En dan ben ik aan de beurt. Ik geef haar een compliment over de manier waarop zij haar klanten helpt. Nog steeds met de glimlach om haar mond vertelt de kassamedewerkster dat ze aan het turven is. “Turven?” vraag ik. “Ja, kijk, ik heb hier een lijstje en ik vraag alle klanten om een dansje. Dat gaat heel leuk.”. Wederom denk ik: geweldig! Kijk, hier word ik blij van: zij maakt echt verschil. De klant vóór mij vertrekt met een lach en ik ook.

Natuurlijk kan ik het niet nalaten om passend te reageren op de vraag ‘spaart u ook voetbalplaatjes?’: “Als jij een dansje doet!”Geef een reactie