Bekijk onze LinkedIN account

Aandacht: iedereen heeft het nodig!

Eén van de 10 manifest woorden van Cenergy is ‘aandacht’. Wat ons betreft een aangenaam woord. Om het woord en de betekenis goed door te laten dringen, duiden wij aandacht vaak aan als ´vitamine A´. Iedereen heeft het nodig. Waarom is dat eigenlijk zo en wat is de werking?

De werking van aandacht eerst op scheikundig vlak. Vitamine A, zoals je vast weet, wordt scheikundig geschreven als C20H30O. Kijk je naar het nut van vitamine A, dan ontdek je al snel dat het van belang is voor de opbouw en gezondheid van alle cellen in het menselijk lichaam. Kortom: een bouwsteen. Linken we dat aan ‘hospitality’, dan bouw je hieraan door vitamine A te gebruiken. Oftewel: aandacht is van belang voor het bouwen aan hospitality.

En zo komen we bij de werking van aandacht in menselijke relaties. Het betrekkingsniveau… Vanuit vele onderzoeken is bekend dat het menselijk gedrag een doorslaggevende factor is in de beleving van klanten, gasten, cliënten etc. En aandacht is een belangrijk ingrediënt in dat menselijke gedrag. Zonder aandacht geen klik. Zonder aandacht geen relatie. Hoe je die aandacht geeft? Dat is niet eens heel moeilijk: stel vragen! Zo ben je betrokken, laat je interesse blijken en geef je dus aandacht.

Vandaar dat in al onze coaching, adviezen en trainingen het vragen stellen een cruciale plaats inneemt. Ten eerst stellen we zelf veel vragen en vervolgens leren onze deelnemers en coachees vragen te stellen. Met jouw vraagtechnieken heb je een krachtig middel in handen om werkelijk aandacht te geven. Wie wil dat nu niet…?

Wat heb jij nodig?Geef een reactie