Bekijk onze LinkedIN account

1 juni 2020 : Heel Holland verdient het!

1 juni 2020….. een dag waar door veel horecaondernemers en hun medewerkers is uitgekeken.  Na 11 weken mag het weer. Terrassen en restaurants mogen weer open.

In voetbaltermen zou je zeggen dat er sprake is van een positieve ‘wedstrijdspanning’ bij de spelers. Het lijkt op de start van een nieuwe competitie, maar wel met andere spelregels.

Alsof het nooit anders is geweest vraagt de vriendelijke gastvrouw mij of wij geen klachten hebben en of we gereserveerd hebben. Dat zijn namelijk twee van die nieuwe spelregels. We hebben gereserveerd en geen klachten en worden vervolgens naar een prachtig tafeltje op het zonnige terras gebracht. Gastvrijheid op 1,5 meter: dat gaat prima als je je drankjes en gerechten wilt bestellen en je eten wordt voor jou op een bijzettafel geserveerd, waar je het zelf vanaf kunt halen. Na een uurtje ‘onwennig genieten’, rekenen we contactloos af, maar dat deden we daarvoor ook al.

Wat mij vooral opvalt is dat de horecamedewerkers er duidelijk zin in hebben en dat ze stralen. De gasten stellen dat zeer op prijs en waarderen dat door zich netjes aan de nieuwe spelregels te houden. Juist nu is het voor de horecamedewerkers belangrijker dan ooit om met de gast in gesprek te blijven en met elkaar het ‘nieuwe normaal’ vorm te geven. Alleen dan kunnen we deze ‘wedstrijd winnen’.

Goede en minder goede ervaringen zijn er om met elkaar te delen. Om van te leren, maar ook om een compliment te geven. Zo simpel is het eigenlijk. En met die insteek ontwikkelden wij de Mystery Corona Visit; een quick scan waarin wij niet alleen binnen 48 uur beoordelen of jouw bedrijf Corona-proof is, maar ook de gastbeleving. Op die manier hopen wij als Cenergy bij te kunnen dragen aan het bouwen van gastvrijheid volgens de nieuwe spelregels. Wij adviseren overigens onze opdrachtgevers om lastige en nieuwe situaties en de gekozen oplossingen op te schrijven en vooral te delen. Leren van elkaar is juist nu erg belangrijk.

Wij kijken uit naar een mooie zomer, waar je weer zo gastvrij mogelijk wat kunnen gaan drinken en eten in je favoriete restaurant of op dat ene mooie terras.

De horeca verdient het. Nee, Heel Holland verdient het! Geniet!

Charlotte